ORGANIZING TEAM

Budgeting & Refreshment

Committee Coordinator- Dr Monika Sharma Members (Nursing Officers):

- 1. Ms Tannu Prajapati
- 2. Ms Himani Dahiya
- 3. Mr Narinder Verma
- 4. Ms Nidhi
- 5. Mr Arjun
- 6. Mr Naresh
- Decoration & Transport Committee -Coordinator - Dr Narinder Kaur Walia Members(Nursing Officers):
 - 1. Ms Ritu Khatri
 - 2. Ms Neetu Rani
 - 3. Ms Sushmita Rawat
 - 4. Ms Jyoti
 - 5. Mr Vishnu Upadhyay
- Accommodation Committee Coordinator-Dr Simarjeet Kaur Members (Nursing Officers):
 - 1. Mr Ramesh Kumar Yadav
 - 2. Ms Malayshree
 - 3. Ms Jyoti
- Discipline Committee
 Coordinator-Mr Atul Sharma
 Members (Nursing Officers)
 - 1. Mr Surendra Kumar Swami
 - 2. Mr Onkar
 - 3. Ms Meetu
 - 4. Mr Narendra barjati
 - 5. Ms Vijay Lakshmi
- Registration Committee
 Coordinator-Ms Nagdeep Kaur
 Members (Nursing Officers)
 - Ms Pratibha Kumari
 - 2. Mr Surendra Bagdi
 - 3. Mr Rajesh Kumar
 - 4. Ms Priyanka Yadav

CONTACT DETAILS

Dr Narinder K Walia - 9988839676

Dr Monika Sharma-9417712103

Dr Simarjeet Kaur-8427016084

Mr AtulSharma:7061512012

Mrs Nagdeep Kaur: 9563110009

(Preferably Whatsapp Call)
Email address-

nursingcollege@aiimsbathinda.in

NURSING COLLEGE AIIMS, BATHINDA

In Collaboration with TNAI, Punjab State Branch







NATIONALVIRTUAL WORKSHOP



VALUES IN HEALTH CARE-A SCIENTIFIC SPIRITUAL APPROACH

21st & 22nd January, 2022

ABOUT AIIMS BATHINDA

All India Institute of Medical Sciences Bathinda (AIIMS, Bathinda) is a Medical College, Hospital and Research Public Centre in Bathinda, Punjab, India. As one of the All India Institutes of Medical Sciences, it operates autonomously under the Ministry of Health and Family Welfare (MoHFW). AIIMS, Bathinda was planned as a 750bedded medical institute on 177 acre land having 10 specialty, 11 super specialty departments and 16 operation theatres. It became operational in 2019, one of the six AIIMS to do so in 2019.

NURSING COLLEGE

Nursing College, **AIIMS** Bathinda established in 2021 to become a Centre of Excellence in the field of Nursing Education and Research in India. The first batch of B.Sc. (Hons) Nursing is going to start in 2021-22 with the intake of 60 students.

WORKSHOP ESSENCE

Dear Delegates,

It is our great gratitude and privilege to invite you on two days workshop on "VIHASA: Values in Health Care Profession -A Scientific Spiritual Approach" being organized by the Nursing College, AIIMS Bathinda. The workshop is organized to enable the participants to identify their own core values and discover how their own insights can enhance and revitalize their work at health care setting.



AIM OF THE WORKSHOP

VIHASA programme consists of a unique blend of experiential group exercises, with time set aside for personal reflection and group discussion. Selfenquiry personal through encouraged reflection to identify their own values and discover how their insights can enhance their personal lives and revitalize their work. Movementbased exercises offer natural breaks and opportunities to experience values in a personal way. It help people to rediscover their true inner potentials and strengths and to maximize them for enhanced productivity, develop a positive attitude enriching life experience in personal and professional domains & cope with challenging work situations. Raising morale will re-emphasize the importance of values in guiding practice at all levels.

PATRON



PROF (Dr) D K SINGH **EXECUTIVE DIRECTOR &** CEO AIIMS BATHINDA

CO-PATRON

Dr SATISH GUPTA DEAN, AIIMS, **BATHINDA**



Dr ANIL GOEL MS, AIIMS, BATHINDA



Dr Lalita Kumari Principal LLR CON, Jalandhar TNAI President Punjab State

NURSING COLLEGE, AIIMS, BATHINDA ORGANIZING SECRETARIES



Dr Monika Sharma Associate Professor. In-charge Nursing College



Dr Narinder Kaur Walia **Associate Professor** Secretary TNAI Punjab State JOINT ORGANIZING SECRETARIES



Dr Simarjeet Kaur Assistant Professor



Mr Atul Sharma Assistant Professor



Mrs Nagdeep Kaur Assistant Professor

VIHASA PROGRAM-SCHEDULE-21st & 22nd January, 2022

		Day 1. VIII ASA Drogram Sahadula 21 January	. 2022		
Day-1: VIHASA Program Schedule 21January, 2022 INAUGURATION					
9.00am to 9.05 am	05 mins	Introduction of the Event	Ms Himani ,Ms Tannu, Nursing Officers		
9.05 am to 9.10am	05 mins	Lamp Lighting	All dignitaries		
9.10am to 9.15am	05mins	Saraswati Vandana	Ms Nikita Sangwan		
9.15 am to 9.20am	05mins	Introduction of Dignitaries	Dr Simarjeet Kaur & Mr Atul Sharma Assistant Professor		
9.20am to 9.25 am	05mins	Welcome Address	Dr. Narinder Kaur Walia Associate Professor		
9.25am to 9.40am	20 mins	VIHASA-introduction	Dr. Sachin Parab, VIHASA Coordinator (Joint Secretary, Medical Wing BK India)		
9.40am to 9.50am	10mins	Spiritual Tool	Dr. Manoj Matnani VIHASA Coordinator (Pediatric Nephrologist & Renal Transplant Physician)		
9.50am to 9.55am	5mins	Guest of Honor Address	Dr Lalita Kumari, President TNAI, Punjab State		
9.55 am to 10.00am	5mins	Chief Guest Address	Dr. Dinesh Kumar Singh Executive Director, AIIMS, Bathinda		
10.00am to 10.10am	10mins	Felicitation	Ms Nagdeepp Kaur Assistant Professor		
10.10 am to10.15am	5min	Vote of Thanks	Dr Monika Sharma Associate Professor		
Module-Positivity					
TIME	DURATION	ACTIVITY	SPIRITUAL TOOLS		
10.15 to 10:40 am	25 mins	3.1 The benefit of being positive	Reflection & Discussion in pairs		
10.40-10.55 am	15 mins	3.5 Inspired to be me	Meditation		
10.55 to 11.10 am	15 mins	BREAK!			
11.10 to 11.55 am	45 mins	3.3 Surfacing positive thoughts	Reflection		
11.55 to 12.05pm	10 mins	3.4 Thought exchange	Appreciation & Play		
12.05 to 12.40pm	35 mins	3.5 Appreciating others at work	Appreciation		

12.40 to 1.00 pm	20 mins	3.7 SOS-a visualization	Visualization			
1.00to 1.30 pm	30 mins	3.9 Thoughts into action	Action planning			
Day-2 VIHASA Program Schedule 22 January, 2022						
Module: Compassion						
9 to 9.15 am	15 mins	Facilitators & Organizer	Early Login			
9.15 to 9.45 am	30 mins	4.1 Finding compassion	Reflection			
9.45 to 10.00 am	15 mins	4.4 Meditation on Compassion	Meditation			
10.00 to 10.30 am	30 mins	4.5 Compassionate listening	Listening			
10.30 to 11.00 am	30 mins	4.6 Understanding anger	Reflection & listening			
11.00 to 11.15 am	15 mins	BREAK!				
11.15 to 11.25 am	10 mins	4.7 Breathing out anger	Meditation			
11.25 to 11.35 am	10 mins	4.8 Standing like tree	Meditation			
11.35 to 12.10 pm	35 mins	4.9 Mistakes	Reflection & listening			
12.10 to 12.20 pm	10 mins	4.10 Forgiveness	Meditation			
12.20 to 12.50 pm	30 mins	4. 12Action Planning – Positive plans	Reflection & sharing in pairs			
12.50 to 1.15 pm	25 mins	Collective Closure /Feedback	Dr Manoj Matnani, VIHASA			
1.15 to 1.30 pm	15 mins	Thank You & Farewell	Nursing College AIIMS Bathinda			